Val op met deze beursstand tips

okt 07, 2019
roipartners

Op een beurs kunt u uw producten of diensten tonen aan potentiële klanten, partners, investeerders en concurrentie. U kunt hier relaties creëren die uw bedrijf verder helpen ontwikkelen, direct of indirect. Niet iedere bezoeker zal de contactgegevens achterlaten, maar u kunt er wel voor zorgen dat ze uw stand niet vergeten. U kunt top of mind awareness creëren door herkenbaar te zijn voor alle bezoekers die langs uw stand lopen. Hoe u dat doet leest u in dit blog waar we verder ingaan op beursstand tips.

Beursstand tips, zo valt u op

Opvallen is een ding, herinnerd worden een tweede. Natuurlijk moet uw beursstand opvallen, anders loopt een groot deel van het publiek aan uw stand voorbij en kunt u uw inhoud maar aan een enkeling presenteren.  Maar als uw stand heel opvallend is en inhoudelijk niets te bieden heeft, loopt u tegen een ander uiterste aan. Iedereen heeft u gezien, maar niemand weet eigenlijk wat uw product is of welke diensten u levert. De beste tip die we u kunnen geven is dus als volgt: zorg dat inhoud en presentatie elkaar complementeren. U kunt niet iedere bezoeker uitgebreid te woord staan, dus u zult compromissen moeten sluiten. Probeer de bezoekers in de korte tijd dat u hun aandacht te pakken heeft, uw inhoud op een creatieve en efficiënte wijze te presenteren.

Zorg voor interactie

Een mooie stand zorgt voor waardering van de bezoekers. Steek dus tijd in het ontwerp en aankleding van uw stand. Hiermee straalt uw bedrijf professionaliteit uit, maar het kan u ook zeker helpen bij het aantal leads dat u verzamelt. Een goede beursstandontwerper neemt dit mee in de ontwerpfase. Zo kunt ervoor zorgen dat bezoekers ook iets te doen hebben als u zelf in gesprek bent met een andere bezoeker. Gebruik interactieve schermen waarop bezoekers zelf door afbeeldingen of video’s kunnen bladeren. U kunt een product of concept meenemen naar de beurs of op een creatieve manier verwerken in uw presentatie.

Werk samen met een beurstandontwerper

U hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden en als u niet zo creatief bent, hoeft dat ook geen probleem te zijn. Een beurstandontwerper heeft ervaring met het ontwerpen van beursstands en weet dus wat wel of niet werkt. Iedere ontwerper heeft een eigen werkwijze, waarbij u samen tot een ontwerp komen die niet alleen voldoet aan uw wensen en behoeften, maar ook voor voldoende leads zorgt.

Home » Val op met deze beursstand tips